Joly is ons eerste meisjes Tibetaan waarmee ik ga fokken.

Toen ik voor Joly koos heb ikzelf ook best eerst een weg afgelegd en door goed te informeren ben ik bij een goede fokker terechtgekomen met een fokprincipe waar ik volledig achtersta en volgens de officiële richtlijnen.

Toen ik me voornam bij de aanschaf van Joly een of meerdere nestjes te fokken heb ik me voorgenomen met dezelfde principes te werk te gaan.

Ik heb dankzij mijn jaren lange ervaring met mijn eerste en nu tweede Tibetaan en begeleiding van heel goeie fokkers, het me goed informeren via artikels over Tibetanen en het stap voor stap goed aanpakken van de fok het vertrouwen dat ik goed bezig ben.

Voor het dekken van Joly heb ik me goed laten begeleiden en gekozen voor een reu waarbij de prioriteit ligt op gezondheid en karakter en daaropvolgend uiterlijke kenmerken.

Ik wil in het bijzonder Chris en Bianca van Spirit of Happiness en Solange en Jan van Du Comble de Bonheur bedanken voor alle adviezen en begeleiding en zonder hun was dit niet mogelijk geweest.

Zij kijken achter de schermen mee en dat voelt fijn.

Ik ben tevens lid van de rvTT ( rv-detibetaanseterrier.nl) en doe zo vaak als kan mee aan de activiteiten en wandelingen. Zo is het ook mogelijk om steeds weer nieuwe verhalen en ervaringen te delen en ook vaak gelijkaardige grappige verhalen en ook dat is heel leuk.

Via de algemene ledenvergadering waar ik laatst ook bij was heb ik ook heel veel nuttige info gekregen.

Zelf schrijf ik sinds enige tijd in het magazine Tibbie Talk uitgegeven door de rvTT en voor alle leden die aangesloten zijn komt die 3 keer per jaar in de bus.

Wie zich bij mij aanmeldt voor een pup van Joly vraag ik langs te komen voor een eerste kennismaking. Ik maak dan graag tijd vrij om samen te ontdekken of er een klik is over en weer. Het is fijn om te weten bij wie de pups van Joly terechtkomen en of ze inderdaad ook in de juiste omgeving terechtkomen.

Zodra de pups van Joly geboren zijn bel ik 1 voor 1 de belangstellenden op en maken we een afspraak. Op dat moment weet ik dan ook hoeveel reutjes en teefjes er geboren zijn en welke de kleur en kleurtekening is per pup. Dan kan ik een voorlopige overeenkomst opmaken en wordt een voorschot gevraagd.

Ondertussen vraag ik de naam die de toekomstige eigenaars hebben bedacht want die naam moet bekend zijn voor de aangifte van de pups die moet gebeuren binnen de 10 dagen na geboorte.

Bezoek kan vanaf 2à3 weken na de geboorte van de pups. De eerste 2 à 3 weken is het belangrijk dat ze in alle rust kunnen eten, slapen, drinken en rusten.

Daarna mag iedereen langskomen (graag seintje vooraf) om te komen genieten van hun toekomstige huisgenootje en alvast wat foto’s te maken (ikzelf zal uiteraard ook foto’s maken en delen vanaf de geboorte).

Ondertussen zullen wij en Joly heel goed voor de pups zorgen!

De dierenarts komt langs om de pups te controleren en de nodige injecties te geven. Ze worden tevens op tijd ontwormd.

Tussen de 5 en de 7 weken komt de chipper van de raad van beheer langs. Hij of zij controleert dan de omstandigheden van de kennel, de inschrijving bij de rasvereniging en geeft elke pup een uniek nummer door het inbrengen van een onderhuidse chip en noteert dit bij de opgegeven namen.

Daarmee is de eerste fase van het officiële gedeelte rond.

Elke pup heeft dus een eigen chipnummer welke onlosmakelijk verbonden is met de naam. En nu kunnen de eigendomsbewijzen en de stambomen worden gemaakt door de Raad van Beheer.

De pups kunnen ten vroegste overgedragen worden op 8 weken. In goed overleg kan iets later eveneens maar nooit eerder!

Elke pup wordt met een aparte afspraak opgehaald.

Het ophalen duurt ongeveer 1,5 tot 2u. Het lijkt misschien lang maar we hebben de nodige formaliteiten door te nemen, informatie over te dragen, puppie pakket uit te delen etc…

Bij voorkeur wordt de pup in de ochtend opgehaald. Zo kan de pup nog gedurende de dag wennen aan de nieuwe omgeving voor de eerste nacht in de nieuwe omgeving.